Cum se face cravata

Cravata este un accesoriu elegant care poate completa perfect o ținută și poate aduce un plus de stil oricărui bărbat. Este important să știi cum să îți legi cravata într-un mod impecabil, astfel încât să arăți atât sofisticat, cât și sigur pe tine. În acest articol, vom explora pașii esențiali pentru a-ți lega cravata în diverse stiluri și să faci o impresie memorabilă.

Pasul 1: selectarea cravatei

Înainte de a începe procesul de legare a cravatei, alege o cravată potrivită ținutei și evenimentului. Asigură-te că lungimea cravatei este potrivită pentru înălțimea ta și că aceasta se potrivește cu culoarea și modelul cămășii tale.

Pasul 2: începe legarea cravatei

Stai în fața oglinzii cu gulerul cămășii ridicat. Lasă capătul mai larg al cravatei să atârne mai jos decât capătul mai îngust. Adaugă un pic de dimensiune dacă este necesar, în funcție de preferințele tale personale.

Pasul 3: încrucișarea cravatei

Ia capătul mai larg al cravatei și îl plasează peste capătul mai îngust, formând astfel o cruce. Asigură-te că crucea se află în partea de mijloc a gulerului cămășii tale.

Pasul 4: trecerea prin spate

În continuare, ia capătul mai larg și trece-l sub cravată și apoi înapoi în partea frontală. Asigură-te că capătul mai îngust este încă în partea din față și că nodul se formează strâns și uniform.

Pasul 5: strângerea și ajustarea

Trage ușor de capătul mai larg al cravatei pentru a strânge nodul. Asigură-te că acesta se află în centrul gulerului și că ambele capete ale cravatei au lungimi egale. Ajustează nodul astfel încât să arate ordonat și simetric.

Cum să îți faci singur nodul windsor

Un nod Windsor este un nod de cravată mai amplu și mai simetric, potrivit pentru evenimente formale. Iată cum să îl faci singur:

Pasul 1

Urmează pașii 1-4 menționați anterior pentru legarea clasică a cravatei.

Pasul 2

În loc să treceți capătul mai larg în partea frontală, treci-l în jurul nodului, formând un strat suplimentar.

Pasul 3

Trage ușor de ambele capete ale cravatei pentru a strânge nodul Windsor. Ajustează-l astfel încât să arate proporțional și elegant.

Faqs despre legarea cravatei

1. cât de lungă ar trebui să fie cravata?

Cravata ar trebui să atingă partea superioară a centurii tale. Ajustează lungimea în funcție de înălțimea ta și preferințele personale.

2. cum aleg culorile potrivite?

Asortează cravata cu cămașa și costumul tău. Culorile complementare sau tonuri similare creează o armonie vizuală.

3. pot folosi același nod pentru orice tip de cravată?

Da, majoritatea nodurilor funcționează bine cu diferite tipuri de cravate. Totuși, consideră evenimentul și stilul cravatei atunci când alegi un nod.

Vezi și:

Photo of author

Irinel

Lasă un comentariu